Itsenäisyyspäivän vastaanottojuhla 5.12.2022


Perinteinen Luoston Klubin Itsenäisyyspäivän vastaanottojuhla järjestettiin 5.12.2022 Jaakkolan porotilan kodassa.  
Osallistujia oli tilojen sallima max-määrä eli 50 klubilaista.  

Lämmin kotaympäristö avotulineen muodosti todella idyllisen miljöön juhlalle. 

Juhlan ohjelma noudatteli tuttua kaavaa. Talon emäntä Anu toivotti vieraat tervetulleiksi Jaakkolan porotilalle tervetulomaljan kera. Hallituksen puheenjohtaja Anitta Mikkola esitti Luoston Klubin puolesta tervehdyksen. 

Kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen piti erinomaisen ja monipuolisen juhlapuheen . Hän muistutti puheessaan että itsenäisyytemme ei ole ollut itsestäänselvyys. Olimme yli puoli vuosituhatta Ruotsin vallan alla ja yli 100 vuotta Venäjän vallan alla. Suomalaisuuden identiteetti alkoi heräillä 1700- luvulla ja siitä oli vielä pitkä matka itsenäistymiseemme Venäjän vallankumouksen pyörteissä 1917. Saavutettua itsenäisyyttämme talvi- ja jatkosodissa puolustaneita ja sotien jälkeen maata jälleenrakentaneita sukupolvia on pitkälti kiittäminen siitä Suomesta, jossa me tänään elämme. Nykyisyys rakentuu menneisyyden pohjalta. Jarin puheessa nousi esille arkeen keskittyminen, hyvien asioiden havaitseminen kaiken epävarmuuden keskellä, läheisistä ja toisistammme välittäminen sekä vapaus  ja vastuu parivaljakkona. Puheen loppuosa käsitteli Sodankylän ja Luoston tulevaisuutta ja kehittämistä sekä ensi vuonna 130 vuotta täyttävän Sodankylän kunnan merkkivuosi-tapahtumien järjestelyitä.
Klubinkin toivottiin ilmoittavan omia tapahtumiaan kunnan juhlavuoden tapahtumakalenteriin.   

Illan menussa oli valittavissa poroa tai kalaa lämpimäksi ruuaksi. Ruokailun lomassa oli ruhtinaallisesti aikaa seurusteluun klubilaisten kesken ja kota täyttyikin vilkkaasta puheen sorinasta illan mittaan. Puh.joht. Anittan tervetuliais-sanat
Kunnanjohtaja Jari Rantapelkonen juhlapuhujana
Talon emännän Anun joikuesitys


Jälkiruoan jälkeen saimme vielä kuulla Anun esittämänä joikaamista rummun säestyksellä.

Tilaisuus päättyi yhteisesti laulettuun Maamme-lauluun, jonka jälkeen bussikyyti kohti Luosto-centeriä.