Pitkänperjantain hiihto 2022

Perinteinen Pitkänperjantain hiihto 15.4.2022

Kuva Kari Tervo


Pitkänperjantain aamu oli valjennut puolipilvisenä ja keli oli nollan tuntumissa, kun klubilaisten Pitkänperjantain hiihto oli alkamassa klo 10.30 Juhan voitelukopin tienoolta. Määränpäänä oli Rykimäkeron kota.

Lähtöalue osoittautui olevan lähtijämäärään suhteutettuna niin avara, että lähtö voitiin suorittaa yhteislähtönä. Pientä ruuhkaa syntyi tosin ensimmäisessä alamäessä kuten hiihtotapahtumien massalähdöissä on tyypillistä, mutta siitäkin selvittiin ilman haavereita.

Hiihtokeli oli mitä parhain, sukset toimivat moitteetta ja mikäs siinä oli sitten hiihdellä mukavassa porukassa poristen eteenpäin. Luontolatukin oli hyvässä kunnossa ja aamusella suolla täysi kestohanki hiihdellä.

Matkan puolivälissä oli pieni virkitystauko. Tauon aikana Mauri opasti retkiläisiä uuden talviurheilulajin piiriin. Lajia voi kuvata lyhyesti siten, että hiihtäjä kaatuu sukset jalassa ilman sauvoja taaksepäin umpihankeen. Alatyyleinä on joko reppu selässä tai ilman. Laji ei saavuttanut suurempaa suosiota muiden osallistujien kesken, mutta ehkäpä ensi vuonna vastaavalla retkellämme lajin harrastajia on jo enemmänkin. Rykimäkeron kodalla meitä tulijoita odottikin sitten jo täyden palvelun huoltopiste, kiitos Tainan ja Peltsin. Makkara ja kylmät juomat maistuivat hyvässä seurassa retkeläisille. Kodalla meitä klubilaisia kävi parin tunnin aikana runsain mitoin ja vain osa kävijöistä oli aamuisia ryhmämatka-hiihtäjiä.

Mukava retki, hyvät järjestelyt, kelit paikallaan. Mitä muuta voisi toivoa ? Vuoden kuluttua ehdottomasti uusittava tapahtuma. Merkkaa jo valmiiksi kalenteriin !!