Itsenäisyyspäivän juhla 5.12.2023

Lappilaisten Kylien myöntämien hopeisten ansiomerkkien saajat Seppo Peltola ja Taina Antosalo.

Luoston Klubi vietti perinteistä itsenäisyyspäivän aaton juhlaa 5.12.2023 Mokkatuvan tiloissa. 

Luoston Klubin puheenjohtaja Anitta Mikkola toivotti klubilaiset tervetulleiksi ja kohotimme aluksi maljan Isänmaalle ja Suomen itsenäisyydelle. 

Mokkatuvan isäntäväen puolesta Tanja Torvi toivotti klubilaiset tervetulleeksi ja esitteli taloa, sen tapoja ja illan menun. 

Juhlapuheen piti Sodankylän elokuvafestivaalit ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Jari Haavisto kertoen elokuvajuhlien synnystä, historiasta ja tulevaisuuden näkymistä. Elokuvajuhlilla on Sodankylälle monessakin mielessä suuri merkitys ja huomioarvo.   

5.12.2023 oli myös kansainvälinen vapaaehtoisten juhlapäivä. Vapaaehtoisten päivän tarkoituksena on huomioida ja kiittää vapaaehtoisia heidän tekemästään tärkeästä työstä. Juhlassamme luovutettiin Lappilaisten Kylien myöntämät hopeiset ansiomerkit Luoston Klubi ry:n pitkäaikaisille aktiivisille toimijoille Taina Antosalolle ja Seppo Peltolalle. 
Kaikkien klubilaisten puolesta onnittelut palkituille Tainalle ja Peltsille !

Illallinen oli todella monipuolinen ja maittava. Ajan hengen mukaisesti myös pitkälti lähiseudulta saaduista raaka-aineista valmistettua lähiruokaa.

Elävää musiikkia illan varrella tarjoili meille hanuristi Jukka Lampela.

Illan loppupuolella laulettiin yhteisesti Jukan hanurin säestyksellä Maamme-laulu.  Sitten olikin aika suunnata kohti bussia ja kotimatkalle Luoston suuntaan.

Ilta oli jälleen kerran viimmesen päälle mukava ja onnistunut tilaisuus.   Kiitokset Mokkatuvan isäntäväelle, musiikkitarjonnasta vastanneelle Jukka Lampelalle ja käytännön järjestelystä pitkälti vastanneille Tainalle ja Peltsille.