Pitkänperjantain hiihto 29.3.2024

Iloisia hiihtotapahtuman osallistujia Rykimäkeron kodalla

Luoston Klubi järjesti perinteiseen tapaan 29.3.2024 Pitkänperjantain hiihtotapahtuman. Rykimäkeron kodasta on muodostunut viime vuosina huolto- ja kokoontumispiste, jonne on vaivaton pääsy myös latupohjaa tai polkua pitkin Pyhätunturin tien parkkipaikalta. 

Aamulla klo 10.30 joukko klubilaisia starttasi yhteislähdöllä hiihto-osuudelle Juhan voitelukopin tienoolta.  Yhteislähdössä oli paikalla kymmenisen klubilaista ja joukko kasvoi vielä matkan varrella. Taisi saman verran klubilaisia hiihdellä hieman myöhemmin saman taipaleen Rykimäkeron kodalle. 

Järjestäjät olivat tilanneet mahtavan hiihtokelin ja aurinkokin kävi kurkistelemassa meininkiämme.  Kiirettä ei pidetty vaan matkaa taivallettiin leppoisaa tahtia ja puheen porinan säestyksellä. 

Puolimatkan krouvissa, luontoladun huoltopysäkillä, nostettiin Anittan johdolla kuoharilasit retkelle, retkeläisille ja toivotettiin kaikille hyvää Pääsiäistä. 

Päätepisteessä, Rykimäkeron kodalla, Tainan ja Peltsin huoltopisteellä olikin sitten matkalaisille tarjolla kuumat makkarat ja kylmät juomat. Ja kyllä niistä sitten nautittiinkin hyvässä seurassa. 

Tänä vuonna tapahtumassa oli mukana ilahduttavasti myös lapsia piristämässä klubilaisten mieliä. Osallistujiakin oli enemmän kuin viime vuosina eli lähemmäs 40. 

Oli taas onnistunut retki hyväntuulisella porukalla ja tyytyväisiä osallistujia.  Kaikille tapahtuman järjestelyihin osallistuneille suurkiitokset. 

Tervetuloa mukaan jälleen 2025 Pitkänperjantain aikaan vastaavaan hiihto- ja ulkoilutapahtumaan !